Delen

Internationale Vrouwendag in Utrecht

Op zondag 4 maart vindt in Utrecht een bijzondere samenwerking plaats tussen de Surinaamse stichting Tori Oso, het interculturele platform Kosmopolis Utrecht en Moluks Museum MUMA . Het programma begint om 12.30 in het Moluks Museum aan de Kruisstraat 313 te Utrecht. Een museum tour, de talkshow Womenspeak!, performances en standhouders, aangevuld met hartige hapjes en zoete koek zijn de ingrediënten voor dit gratis event!

In WomenSpeak! wordt er gediscussieerd over een interculturele vrouwenagenda voor de 21e eeuw als opmaat naar de Internationale Vrouwendag. Is er nog een vrouwenbeweging voor vrouwen van verschillende etniciteiten? Zou die er moeten zijn en zo ja, welke onderwerpen zijn dan belangrijk? Wat houdt de vrouw van vandaag bezig? Er wordt gesproken met vrouwen die actief zijn in verschillende geledingen van de samenleving. Luister of praat mee over diverse onderwerpen die hierop betrekking hebben.

In het programma is ook ruimte gemaakt voor bijzondere muzikale optredens van Rosa (jazzy zang) en Dutch Dholi (one-woman brassband). Tijdens deze middag kunt u een kijkje nemen bij kleine zelfstandige onderneemsters met unieke producten: Authentieke Surinaamse koek van Oma Nel, diverse multiculturele boeken van Lucinda’s bookstore, Afrocandy Sweets. Unique Candy met een afrogirl afbeelding, verpakt in handige potjes, Lisping Alien met vilten trendy sleeves voor je (smart) phone en Miraclemakes met unieke eerlijke sieraden. De inwendige mens kan zich te goed doen aan de heerlijke Molukse hapjes.

In verband met het beperkte aantal zitplaatsen is reserveren verplicht via: torioso@gmail.com