Delen

Enquête: SIO Onderzoek naar de positie van de Surinaamse-Nederlanders – Vul de enquête a.u.b. in!

De  positie van Surinaamse Nederlanders

NUC voert in opdracht van het Surinaams Inspraak Orgaan (SIO) een onderzoek uit naar de positie van de Surinaamse gemeenschap in Nederland. Over het algemeen bestaat het beeld dat de maatschappelijke positie relatief goed is. Ze zijn relatief goed opgeleid maar onvoldoende of niet vertegenwoordigd in top- en bestuursfuncties in de politiek, het bedrijfsleven, in de media etc. Uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) blijkt dat van de Surinaamse Nederlanders tussen de 15 en 25 jaar is, 27 % werkloos en daarnaast heeft bijna de helft van de werkenden uit deze groep een flexibele baan. Hoe ervaren Surinaamse Nederlanders dit zelf?

Vul de enquête in en maak kans op leuke prijzen!

Ben jezelf van Surinaams-Nederlandse afkomst? Wil je zo vriendelijk zijn om deze enquête in te vullen en binnen je netwerk te verspreiden? Het kost niet langer dan 5 – 10 minuten van je tijd en we verloten leuke prijzen onder de personen die de enquête invullen. Deze maand geven we twee exemplaren van het award winnende album Lobi da Basi van Typhoon weg en de geschenkeditie van “Sranan Odo” boek van ex-NUC bestuurslid Sherwood Feliksdal waarin Surinaamse wijsheden in het Nederlands vertaald zijn.

Ook zullen wij een aantal diepte interviews afnemen, sta je open voor een interview of wil je meer informatie over dit onderzoek? Mail dan naar info@nucnet.nl 

Vul de enquête hier in: http://nucnet.nl/sioonderzoek