Delen

4 maart 2012 Internationale Vrouwendag

In Utrecht vindt op zondag 4 maart  een bijzondere samenwerking plaats tussen de Surinaamse stichting Tori Oso, het interculturele platform Kosmopolis en Moluks Museum MUMA . Het programma begint om 12.30 in het Moluks Museum aan de Kruisstraat 313 . Een museumtour, de talkshow Womenspeak!, performances en standhouders, aangevuld met hartige hapjes en zoete koek zijn de ingrediënten voor dit gratis event!

In  WomenSpeak! wordt er gediscussieerd over een interculturele vrouwenagenda voor de 21e eeuw als opmaat naar de Internationale Vrouwendag. Is er nog een vrouwenbeweging voor vrouwen van verschillende etniciteiten? Zou die er moeten zijn en zo ja, welke onderwerpen zijn dan belangrijk? Wat houdt de vrouw van vandaag bezig? Er wordt gesproken met vrouwen die actief zijn in verschillende geledingen van de samenleving. Luister of praat mee over diverse onderwerpen die hierop betrekking hebben.

Voorafgaand aan de talkshow is het mogelijk om in Museum Maluku een rondleiding te krijgen door de Molukse geschiedenis: hoe was het voor de vrouwen? Deze museumtour start om 12.30 uur en wordt verzorgd door Nanneke Wigard (MUMA). In het programma is ook ruimte gemaakt voor bijzondere muzikale optredens van Rosa (jazzy zang) en Dutch Dholi (one-woman brassband).

Tijdens deze middag kunt u ook een kijkje nemen bij kleine zelfstandige onderneemsters met unieke producten: Authentieke Surinaamse koek van Oma Nel, diverse multiculturele boeken van Lucinda’s bookstore, Afrocandy Sweets.

In verband met het beperkte aantal zitplaatsen is reserveren verplicht via: torioso@gmail.com

Twitter mee via #toriosoutrecht of#womenspeak